Voor het maken van een afspraak kun je me mailen, bellen of appen. We plannen op korte termijn een afspraak in. Een intake duurt een uur. Ik wil dan graag weten wat je hulpvraag is en of er medische factoren zijn waarmee ik rekening moet houden bij het geven van adviezen. Voor het opstellen van de adviezen breng ik 30 minuten tijd in rekening bovenop de 60 minuten die een intake duurt! Voor een eerste consult wordt dus 90 minuten in rekening gebracht.

Boven alles ben ik er voor jou. Jij vertelt me wat je wilt bereiken en samen bekijken we in welke realistische stappen je deze doelen kunt verwezenlijken. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn om 5 of 10 kg af te vallen of je bloedsuiker of cholesterol te verbeteren! Het belangrijkste daarbij is wat mij betreft dat we blijvende resultaten behalen, dus adviezen voor de lange termijn, zodat je daarna nooit meer een dieet nodig zult hebben!

Sinds 2017 ben ik bezig me naast regulier diëtist ook orthomoleculair diëtist en therapeut. Orthomoleculaire therapie betekent zoveel als genezen door middel van de juiste (voedings)stoffen op het juiste moment. Het kan dus zijn dat ik daarbij adviezen geef om specifieke voedingsmiddelen of kruiden extra te gebruiken of het gebruik van een supplement aanraad, zoals bijvoorbeeld extra magnesium of vitamine D.

Medische indicatie en vergoeding

Vaak is er sprake van een medische indicatie om af te vallen of om je voeding te veranderen, waarbij je recht hebt op vergoeding door je zorgverzekering. Uiteraard kun je ook op eigen initiatief terecht, en zelfs zonder verwijzing kan de begeleiding vaak vergoed worden.
Let op: alle vergoeding komt in eerste instantie vanuit de basisverzekering, dus gaat ten koste van je eigen risico!! Dit geldt echter niet voor personen met Diabetes, COPD of hart- en vaatziekten! Je kunt het me altijd vragen en om onverwachte kosten te voorkomen is dit wel verstandig!

Aangezien behandeling vaak op verwijzing van je arts plaatsvindt, wordt deze normaal gesproken standaard op de hoogte gebracht van het behandelverloop. Indien je dit niet wenst, kun je dit aan mij aangeven. In dat geval volgt er geen rapportage. Persoonlijke gegevens zullen uiteraard strikt vertrouwelijk worden behandeld.

Het geldende tarief  is €15,00 per 15 minuten. Voor een huisbezoek geldt een toeslag van €20,-. In 2019 wordt het tarief verhoogd naar
€18,- per kwartier en dus €72,- per uur.

Afzegging dient telefonisch te gebeuren en wel minimaal 24 uur voorafgaand aan de geplande afspraak. Niet of niet tijdig afgezegde consulten kunnen in rekening worden gebracht. Deze facturen kunnen niet bij de zorgverzekeraar worden ingediend.

Er bestaat geen wachtlijst, je kunt altijd op korte termijn terecht.

Bij onvoorziene omstandigheden rondom de behandelend diëtist waarbij zij niet meer zelf kan werken, heeft een collega diëtist (ik werk samen met een aantal regionale collega’s) recht op inzage van het dossier voor een zo optimaal mogelijk vervolg van de behandeling!