Het nieuwe jaar is weer begonnen, mijn vakantie (die heerlijk was) is voorbij, en ik wens iedereen een heel erg gelukkig, en gezond Nieuw Jaar toe!

Er veranderen een aantal zaken. In 2019 heb ik besloten (na jarenlang alle contracten te hebben afgesloten) om niet meer met alle zorgverzekeraars contracten af te sluiten. Deze contracten worden namelijk steeds veeleisender, terwijl er aan de beloning kant niet meer tegenover staat. Het wordt steeds minder werkbaar. Dat ervaren niet alleen diëtisten, ook fysiotherapeuten en andere paramedici hebben hier last van.

In 2020 heb ik nog minder contracten ondertekend, omdat het contract vrij werken mij goed bevalt. Cliënten hebben er weinig last van! Er zijn twee verschillen voor hen:

  1. de factuur wordt niet meer door mij doorgestuurd maar moet door de clienten zelf ingestuurd worden
  2. de zorgverzekeraar vergoedt niet 100% maar 75-80%. In de praktijk betekent dit vaak dat voor een vervolgconsult een euro of 3 bij betaald moet worden, voor zover clienten mij vertellen vinden zij dat een acceptabel bedrag.

Ik heb WEL een contract met: CZ (en daarmee OHRA en Nationale Nederlanden), VGZ coöperatie (Unive, IZA, IZZ e.d.) en Menzis.

Als je verzekerd bent bij een verzekeraar waar ik geen contract mee heb worden de consulten direct per pin afgerekend in de praktijk!

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *