Ik merk vaak dat mensen het gevoel hebben dat ze onbeperkt light frisdranken kunnen drinken omdat er toch geen calorieën in zitten, maar eerlijk gezegd heb ik daar mijn twijfels over, en blijkbaar de onderzoekers uit het hierna beschreven onderzoek ook! Zij onderzochten het advies om water te drinken in plaats van light frisdranken.

De onderzoekers van de Universiteit van Nottingham  en van het Digestive Disease Research Institute van Tehran University of Medical Sciences volgden 89 vrouwen gedurende 24 weken. Zij dronken allemaal regelmatig light frisdranken. Ze werden allemaal op een niet nader gespecificeerd afslankprogramma gezet, maar een deel van de groep werd gevraagd om 5 maal per week na de lunch frisdrank light te vervangen door water, terwijl de andere groep de light-dranken bleven drinken.

62 Vrouwen hebben het onderzoek afgemaakt, en de groep die water dronk is gemiddeld 1,2kg meer gewicht verloren dan de andere groep. Tevens bleek dat in deze groep het insuline niveau in het bloed en de insuline resistentie meer was gedaald dan in de frisdrank groep, net als het glucoseniveau!!! Met andere woorden ondanks dat er geen koolhydraten in de light frisdranken zitten maakt de consumptie ervan wel degelijk verschil op je bloedsuiker, je insuline resistentie (ook van invloed op de bloedsuiker) en op je gewicht! Belangrijke info vind ik!

 

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *